Alle vrijheid én een afwisselende baan

Zijn werk bij Delektro brengt Geerten van de Craats op de meest uiteenlopende plekken. Maar niet alleen daarin vindt de monteur elektrotechniek afwisseling. Als je het hem vraagt, is elektra heel breed. Waaruit bestaat het werk van Geerten?

 

Hoe was je dag?
“Goed, ik kom net terug van een klus en zit nu met een collega in de auto op weg naar Barneveld, waar ik woon. Iedere dag rond vier uur eindigt mijn werkdag. Normaliter rijden we eerst naar de zaak in Veenendaal, om daar indien nodig wat spullen mee te pakken voor de volgende dag.”

 

En hoe laat begint je dag meestal?
“Vanmorgen reed ik om half zeven van huis weg. Meestal pik ik onderweg een collega op, maar dat hoefde vandaag niet. Dan rijden we samen door naar een klus. Die was vandaag in Scherpenzeel, vlakbij huis dus.”

 

Hoe ziet die klus in Scherpenzeel eruit?
“Mijn collega en ik zijn daar bezig voor Bouwbedrijf Hardeman. We verzorgen de elektra voor een aantal appartementen. Het is een project dat in totaal ongeveer een jaar duurt. We zorgen bijvoorbeeld ook voor brandmelding in de kelder, een extraatje bovenop het normale e-installatiewerk. Ons vak is gewoon heel divers.”

 

Dat spreekt je wel aan dus?
“Ja, het is een heel breed vakgebied. Je bent bezig met allerlei verschillende onderdelen van een e-installatie. Verlichting, brandmelding, maar ook toegangscontrole. Daarin heb ik dus veel afwisseling; iedere keer focus je op een ander gedeelte. Dat maakt het leuk. Wat ik trouwens ook erg prettig vind aan mijn werk is dat ik niet het hele jaar – dag in, dag uit – op kantoor zit. Ik doe mijn werk op plekken door het hele land.”

 

In welke plaats was je leukste klus tot nu toe?
“Even denken… Dordrecht? Daar was het echt een uitdaging om de dingen goed te organiseren. We waren bezig met elektra van vier vrijstaande huizen, die tegelijk werden gebouwd. Dan moet je alles qua planning goed in de gaten houden en het overzicht bewaren. Communicatie is daarin heel belangrijk. Ik kan gelukkig veel zelf regelen met de uitvoerder. Daarin heb ik bij Delektro alle vrijheid, iets wat ik enorm waardeer.”

 

Je voelt je dus wel thuis bij Delektro?
“Ja. Ik zie genoeg doorgroeimogelijkheden en genoeg uitdaging. Ik ben gewoon tevreden!”