Veilig wonen in de Zaandijkerkerk

Een e-installatie, intercomsysteem en brandmeldinstallatie aanleggen in een kerk uit 1640. Dat doen we bij Delektro niet iedere dag. Het is wel precies de vraag die DTI uit Scherpenzeel ons stelde.

Het project past precies in het straatje van Delektro. Elf prachtige appartementen moeten er komen, in de Zaandijkerkerk te Zaandijk. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien, maar houden ook rekening met de essentie van het gebouw. Eind april is Delektro klaar met de techniek die het gebouw bewoonbaar maakt.

Is de aanleg van zulke installaties in zo’n oud gebouw nu anders dan in een nieuwbouwwoning? Om kort te gaan: niet echt. Het basisprincipe blijft hetzelfde. Bij Delektro is het uitgangspunt altijd: zaken moeten werken, naadloos aansluiten op behoeften en moeiteloos opgaan in het gebouw. In die zin is er in de kerk in Zaandijk niets bijzonders aan de hand. De opdrachtgever is tevreden; check. De oplevering is eind april; check. Alles loopt volgens plan; check.

Een kleine afwijking kunnen we vinden in de aard van dit gebouw. Panden die zo oud zijn als de Zaandijkerkerk hebben te maken met andere eisen van verzekeraar, brandweer en gemeente. Dat heeft vooral te maken met veiligheid, iets wat Delektro hoog in het vaandel heeft staan. Daarom zien we in Zaandijk een combinatie van een e-installatie, intercomsysteem en een brandmeldinstallatie.

We werken met veel plezier aan de opdracht van DTI uit Scherpenzeel. We kijken reikhalzend uit naar de volgende projecten met bijzondere wensen van de opdrachtgever. Dan rest ons alleen nog deze boodschap aan de bewoners van de elf gloednieuwe appartementen: heel veel woonplezier!