Op producttraining in Zwitserland

Met z’n tweeën op reis voor hun werk: Jacco Houtman en Arjan Bouw deden het een paar weken geleden. Bestemming: Zwitserland. De elektromonteurs gingen op producttraining bij Belux, dochterbedrijf van lichtfabrikant Kreon/Belux.

 

Op het programma stond een heel praktische training over de reparatie en vervanging van armaturen van de lichtfabrikant, die de heren zelf uitnodigde om langs te komen. De reden? Delektro wordt in Nederland servicepartner van Kreon.
Tips & Tricks
Tijdens de training werd er op veelvoorkomende problemen met armaturen geoefend. Jacco: “Wat kun je doen als een driver defect raakt? De lamp wil dan bijvoorbeeld niet meer dimmen. Wij moeten dan uitzoeken wat daar de precieze oorzaak van is. Softwareproblemen? Dan moet je de (led)driver vervangen. Daarvoor moet de hele armatuur worden opengeschroefd. Is het een mechanisch probleem? Soms moet je een compleet onderdeel vervangen. Tijdens de training kregen we daarvoor allerlei tips en tricks.”
Knowhow
Jacco Houtman had al eerder trainingen gevolgd voor zijn werk bij Delektro, maar nooit eerder ging het om een dergelijke producttraining. Of het beviel? “Ja – nou, eerst zeven uur rijden voor een training is wel behoorlijk intensief. Om twee uur ’s nachts vertrokken we, om negen uur ’s ochtends begon de training direct.” Het mocht de pret niet drukken. Jacco: “Ik denk dat het voor beide partijen heel nuttig was dat wij er waren. Delektro kan hierdoor nu aan bestaande en aan nieuwe klanten laten zien dat we betrouwbare en erkende service leveren. Het verstevigt als het ware onze voeten in de markt. Aan de andere kant heeft Kreon hier natuurlijk zelf ook profijt van. Ze hebben nu in heel Nederland een servicepartner met de juiste knowhow.”
Uitstapje
Maar was het ook leuk? Jacco: “Ja, dat was het absoluut! Het past gewoon helemaal bij ons werk. De markt staat niet stil, wij bewegen graag mee. Er staan voor mij de komende tijd nog een aantal trainingen en cursussen op de rol. Daar zie ik wel naar uit.” In hun vrije tijd hadden de heren de gelegenheid voor een uitstapje in Zwitserland: een mooie bijkomstigheid. Tijd voor de terugreis!