Drie weken stage: veel geleerd!

 

Drie weken maar…dat klinkt kort. “Dat is het ook”, zegt Delektro-stagiaire Nathalie Lodder. “Toch heb ik veel meer gedaan dan ik van tevoren dacht. En: ik merk dat ik veel energie gekregen heb van deze stage, het was echt leuk!”

Nathalie is leerling op het Van Lodenstein College in Kesteren: “Ik zit daar op het VMBO, waar ik de richting secretarieel volg. Voordat ik die keuze maakte, wist ik nog helemaal niet wat ik wilde. Maar een dag met m’n zus meelopen hielp enorm bij het maken van een keuze. Zij is secretaresse in een commercieel bedrijf, een plek waar ik me direct op m’n gemak voelde. De keuze was daarna snel gemaakt!”

Structuur belangrijk
“Het leuke aan secretarieel-administratief werk vind ik de afwisseling. Ik was vroeger al goed in rekenen, dus het administratieve gaat me goed af. Viavia kwam ik bij Delektro terecht voor deze stage. Dankzij Eva en Marie heb ik enorm veel gezien en gedaan, echt achter de schermen gekeken bij Delektro. En ik mocht ook lastige klussen doen, zoals het inboeken van inkoopfacturen. Dat had ik niet verwacht, omdat dit toch een secuur werkje is. Toch ging dat heel goed, als je steeds goed oplet en gestructureerd werkt”, zo vertelt Nathalie enthousiast.

Snel
Eva van Gelooven was een van de twee stagebegeleiders vanuit Delektro. Eva: “Voor ons was zo’n korte stage ook nieuw, maar het is goed gegaan. Nathalie pakt de dingen snel op, iets wat natuurlijk heel prettig en handig is. Ze heeft ons enorm goed geholpen bij allerlei klussen op de administratie.”

Bedankt!
Nathalie kijkt terug: “Natuurlijk is zo’n stage heel anders als school. Werkdagen van half negen tot vijf uur heb ik op school niet. En toch kreeg ik er enorm veel energie van, omdat ik het gewoon leuk vond. Daarom: Delektro, bedankt!”