Aan architecten: domotica beleven werkt het beste

Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Tenminste, dat is de huis-tuin-en-keukendefinitie van de core business van Delektro. De techniek als aanvulling op uw architectonische ontwerp. Maar als u het mij vraagt, is dat slechts de halve waarheid. Domotica is veel meer dan techniek. Wilt u dat aan den lijve beleven? Kom dan naar onze architectenmasterclass op donderdag 1 juni.

De domotica-specialisten van Delektro hebben één van de mooiste beroepen in de bouw. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar dat is het niet. Wat het wel is: de totale waarheid.

Totaalkunst

Ik zal het uitleggen. Ons werkterrein is een vorm van gesamtkunst – totaalkunst, zo u wilt. Het is een Duitse term in de kunstgeschiedenis, waarmee we internationaal een bepaalde visie op kunst aanduiden. In 1827 werd de term voor het eerst gebruikt, maar in 1849 nam het gebruik van het begrip een vlucht. Dit nadat componist Richard Wagner het woord in een van zijn opera-boeken had genoemd. Destijds paste hij het begrip alleen toe op de opera, maar tegenwoordig verwijzen we met de term naar een kunstvorm waarin verschillende disciplines zich verenigen en elkaar aanvullen tot één groot kunstwerk. Totaalkunst dus.

Actie en reactie

Dat brengt ons terug bij domotica. Volgens mij draait het ook daarin om de samensmelting van alle disciplines in de bouwkolom, die elkaar aanvullen en versterken. Een architect denkt na over de functie en het design van een gebouw. Een domotica-expert zorgt dat de beleving die de architect aan de buitenkant maakt ook aan de binnenkant tot leven komt. Denk aan elektrotechnische installaties, duurzame energie-oplossingen en doordachte lichtplannen. Die moeten niet alleen opgaan in het ontwerp van het gebouw, maar ook naadloos aansluiten op de functionaliteit van het pand. Zo is het actie en reactie: alle disciplines komen samen en reageren op elkaar. Op die manier krijgt de gebruiker een eindresultaat waarin alles totaal tot zijn recht komt.

Masterclass

Dáár zouden we, als architecten en als domotica-experts, steeds meer naartoe moeten. De focus niet alleen op prachtige ontwerpen, maar op zoek naar de combinatie van e-innovatie en design. Want domotica kan verbazingwekkend mooi zijn. De mogelijkheden zijn ongekend. Daarom wil ik u van harte uitnodigen voor de exclusieve masterclass die ik bij Delektro organiseer. Op donderdagavond 1 juni nemen we u van 17.00 – 21.00 uur mee in een wereld vol beleving op het gebied van licht, geluid en comfort. U ontdekt hoe u techniek in uw ontwerp integreert, zonder dat u kennis van de technische details nodig hebt. De architect die deze kunst beheerst, schept écht iets unieks. Meld u aan, het aantal plaatsen is beperkt.

Contact opnemen met Delektro