Terugblik architecten masterclass

Terugblik architectenmasterclass

Op 1 juni was het zover: de 2e masterclass voor architecten bij Delektro in Veenendaal. Een mooi aantal architecten was present om meer te horen over de ongekende mogelijkheden van domotica. Tijdens het programma nam Jacob van Leeuwen de ontwerpers mee in de wereld van e-innovatie en design. Er waren workshops van Kreon, Revox en Gira. Volop inspiratie dus in de domoticashowroom van Delektro! Lees in deze nieuwsbrief meer over de lezingen en vooral de beleving tijdens de masterclass.

“E-installateurs hebben het op één na mooiste vak in de bouwkolom” Dat hield Delektro-directeur Jacob van Leeuwen de architecten voor tijdens de masterclass op 1 juni. De architect staat volgens hem op nummer 1. Daar ontstaan de contouren van een gebouw. Vlak daarna komt het werk van de e-installateur: de beleving, de verlichting en: schaduw.

Jacob van Leeuwen

Delektro

Nieuw: lichtontwerp

Delektro’s motto is: zonder schaduw heb je geen sfeer. Om die reden specialiseert de designinstallateur zich nog verder in lichtontwerp. Tijdens de masterclass werd deze businessunit gepresenteerd. Voor architecten is ontwerpen met daglicht een eeuwenoude (en goede!) traditie. Echter, om kunstlicht optimaal te verrijken, is een doordacht ontwerp nodig. Licht is namelijk bepalend voor de beleving van ruimtes. Dat vraagt om bewust omgaan met licht. Dat vraagt vanaf nu dus om Delektro Lichtontwerp. Van ontwerp en advies tot en met technische realisatie!

Geluid en licht

Onzichtbaar licht en geluid, dat kwam ook langs tijdens de masterclass. Onze absolute topmerken Kreon (licht) en Revox (geluid) presenteerden in een interactieve sessie hun producten. De aanwezige architecten gingen met de merken én met elkaar in gesprek over de toepassing van design-verlichtingsarmaturen en speakers in hun ontwerpen. Inspiratie te over! Beide merken onderscheiden zich door de onzichtbaarheid van hun producten, iets wat Delektro enorm aanspreekt.Gira domotica: topklasse
Zeg je domotica, dan hoort daar eigenlijk Gira achteraan. Tijdens de masterclass presenteerde Gira de nieuwe Designconfigurator. Dat is een app die architecten en lichtontwerpers in één oogopslag laat zien hoe het Gira-design er in werkelijkheid uitziet. Handig! Op domotica-gebied staat Gira op eenzame hoogte. Steengoede kwaliteit, eenvoudig koppelbaar met muzieksystemen zoals Revox en met verlichting zoals Kreon.

Architecten overzicht